Сушените плодове  са същинска бомба от витамини. Те поддържат имунитета, помагат да

...
Сушените плодове  са същинска бомба от витамини. Те поддържат имунитета, помагат да
Коментари Харесай

Вижте кой сушен плод каква болест лекува

Сушените плодове  са същинска бомба от витамини. Те поддържат имунитета, оказват помощ да се лекуват и предотвратяват доста болести.

Този пост е за това, какви сушени плодове би трябвало да се употребяват по време на простуда, по време на сесия, по време на бременност, с цел да отслабнете, а и в други случаи.

Сушени плодове вместо таблетки и витамини

Сушените сливи се натрупват в червата. Това оказва помощ да се понижи размера на стомаха, в случай че набъбне от храна, която не може да бъде усвоена.

Поради това свойство сливите се употребяват в доста диети, макар че са много калорични.

В сините сливи има много фибри, органични киселини и микроелементи: натрий, калий, калций, фосфор, желязо. Благодарение на тези субстанции, сливите подобряват метаболизма, оказват помощ за нормализиране на кръвното. Може да се употребяват даже и за профилактика на сърдечно-съдови болести.

Изсушени мандарини оказват помощ да се възстановите от заболяване.  Мандарината усъвършенства метаболитните процеси, прави кръвоносните съдове по-еластични. Имате по-добър вкус и с това въодушевление.

В допълнение, мандарините се употребяват като дейно средство против гъбични болести, астма и скорбут. Като част от този " плод на щастието " са доста микроелементи (калий, магнезий, калций, фолиева киселина) и витамини (С, Р, В1, В2, A, D, К).

Сухият лимон е превъзходен антисептик.  Той освен оказва помощ да се оправи с елементарната простуда и грипа, само че и да ги предотврати.

Трудно е да носите пресни лимони на работа или на път, а шепа от изсушени лимонови резени могат да се поберат даже в джоба ви.

В лимона има доста минерални соли, доста витамин С (което е гаранция за верния метаболизъм и хранене на всички тъкани на тялото) и съдържа също витамини А, В1, В2, D и Р.

Лимонът се предлага за всички възпалителни болести, за атеросклероза, уролитиаза и болести на стомашно-чревния тракт.

Изсушените кайсии се разширяват и пречистват кръвоносните съдове. Това обяснява  " магическите " им свойства.

Сушените кайсии са богати на магнезий, а магнезият в кръвта е натурален сигнал да се отпуснете на най-дълбоко равнище. Благодарение на това сухите кайсии облекчават спазмите на стените на кръвоносните съдове.

Подобрява се кръвообращението и се случват чудеса. Състоянието на бъбреците и сърцето неотложно се усъвършенства. Мозъкът се възвръща, паметта се усъвършенства (така че студентите би трябвало да хапват сушени кайсии по време на сесията).

Сушените кайсии са изключително значими за бременните дами.  Сега всички лекари предписват скъпи магнезиеви препарати. И може да предпишат сушени кайсии!

Те имат същия резултат: предотвратяват нараствания тонус на матката, облекчават напрежението, покачват равнището на хемоглобина в кръвта. В допълнение, сушените кайсии също ни дават витамини C, B15, провитамин А, калиеви и стоманени соли, фосфор и незаменими органични киселини.

Сухите смокини  дават на бузите руж и оказват помощ със сухата кашлица .  Това е по този начин, тъй като количеството желязо в кръвта се усилва. При смокините то е даже по-голямо, в сравнение с при ябълките.

В допълнение, съставът на смокините включва калий, калций, манган, фосфор, йод, бром, сяра, витамини А, С, В1, В2. Смокините подтикват работата на хранителния тракт и провокират вкус.

Като диуретик смокините лекуват бъбреците, написа Zdrave.to
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР